De Bevrijdingsleer van de Boeddha
De Bevrijdingsleer van de Boeddha
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in februari 2004 in Biezenmortel heeft gegeven met als onderwerp de bevrijdingsleer van de boeddha.
€ 15,50
€ 11,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In het boeddhisme streven we naar het opheffen van het lijden en het creëren van een zuivere vorm van geluk, die duurzaam en niet kortstondig van aard is. Om dit duurzame geluk te bereiken, dienen we ons te bevrijden uit de kringloop van steeds weer opnieuw geboren worden in het cyclische bestaan, ook wel samsara genoemd. Volgens de boeddhistische leer zijn de verschillende vormen van lijden het kenmerk van samsara.

In deze studieretraite geeft Dagpo Lama Rinpochee uitgebreid uitleg over de manier om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. De eerste stap daarbij is om in te zien dat de oorzaken van geluk in onze geest liggen en niet daarbuiten. Vervolgens gaf Rinpochee een zeer toepasbare uitleg over onze daden en de gevolgen daarvan, ons karma. Als laatste gaf hij een uitleg over de methode om bevrijding te bereiken.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies