De Instructies van de Dierbare Spirituele Meester, De tussenliggende en hoogste motivatie
De Instructies van de Dierbare Spirituele Meester, De tussenliggende en hoogste motivatie
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in 2002 in Amstelveen en 2003 in Heijningen heeft gegeven met als onderwerp de tussenliggende en hoogste motivatie.
€ 15,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In het Boeddhisme streven we naar het opheffen van het lijden en het creëren van een zuivere vorm van geluk, die duurzaam en niet kortstondig van aard is. Om dit duurzame geluk te bereiken, dienen we ons te bevrijden uit de kringloop van het steeds weer opnieuw geboren worden in het cyclische bestaan, ook wel samsara genoemd. Volgens de boeddhistische leer zijn de verschillende vormen van lijden het kenmerk van samsara. In deze onderricht legt de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee allereerst de wijze uit waarop wij vastzitten in samsara. Vervolgens legt hij de methode uit waarmee wij ons hieruit kunnen bevrijden. De basis voor dit onderricht zijn de Vier Edele Waarheden.
 
De drijfveer voor het bereiken van het boeddhaschap, de hoogste staat van persoonlijke evolutie, is de verlichtingsgeest. Het ontwikkelen daarvan is één van de voornaamste beoefeningen van mahayana-boeddhisten. In het tweede deel van dit transcript geeft Dagpo Lama Rinpochee een uitleg over de twee methodes voor het ontwikkelen van deze verlichtingsgeest en hoe te handelen na de verlichtingsgeest te hebben opgewekt, de beoefening van de zes perfecties voor bodhisattva’s.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies