Lo Rig
Lo Rig
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in 1995 en 1996 in Amstelveen heeft gegeven met als onderwerp de lo rig, geest en cognitie.
€ 14,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Over de werking van de geest bestaan veel verschillende inzichten. In dit boek geeft de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee een uitgebreide, praktisch toepasbare uitleg over de verschillende aspecten en indelingen van de werking van de geest (Tib.: lo rig) vanuit de traditie van het Tibetaans boeddhisme.

Inzicht in de werking van de geest is buitengewoon belangrijk voor al diegenen die zich willen trainen op weg naar het geluk van bevrijding en boeddhaschap. Ook voor wie geen boeddhist is, maar er wel naar streeft een beter mens te worden, zullen de hier overzichtelijk gepresenteerde inzichten ertoe kunnen bijdragen de werking van de eigen geest beter te doorzien.
In het eerste deel van het boek wordt de uitleg toegespitst op de geest en de mentale factoren: het primaire bewustzijn of geest en de secondaire vormen van bewust­zijn. Het tweede deel van het boek geeft een stap voor stap beschrijving hoe onderwerpen volledig eigen te maken, van het luisteren naar onderricht tot het niveau dat het een directe realisatie wordt genoemd.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies