Vertrouwen, Aspiratie en Enthousiaste Volharding
Vertrouwen, Aspiratie en Enthousiaste Volharding
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in september 2006 in Haarlem heeft gegeven met als onderwerp vertrouwen, aspiratie en enthousiaste volharding.
€ 11,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In het boeddhisme streven we ernaar gelukkig te worden en onze geest te ontwikkelen tot aan de hoogste staat van evolutie, het boeddhaschap, om zo het welzijn van alle voelende wezens effectief te kunnen bevorderen. Volgens de boeddhistische leer heeft de geest vele mentale factoren. Om de geest te kunnen ontwikkelen op het boeddhistische pad zijn de drie mentale factoren vertrouwen, aspiratie en enthousiaste volharding van essentieel belang. Als we deze mentale factoren goed toepassen, kunnen we realisaties en kwaliteiten in onze geest verkrijgen. Vertrouwen, aspiratie en enthousiaste volharding verschillen van elkaar, maar liggen wel in elkaars verlengde en hebben dus een afhankelijke relatie. Het is belangrijk om deze drie factoren te kunnen onderscheiden in de eigen geest, waardoor we ze kunnen herkennen en toepassen.
 
Tijdens dit lesweekend in Haarlem in september 2006 is de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee ingegaan op de werking van onze geest, en in het bijzonder op de werking van deze drie mentale factoren.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies