De drie hoofdzaken voor het pad
De drie hoofdzaken voor het pad
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Kyabje Ling Chogtrül Rinpochee op dinsdagavond 18 oktober 2005 in Amsterdam heeft gegeven met als onderwerp De Drie Hoofdzaken van het Pad.
€ 6,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze tweede uitgave in de reeks Avondlezingen is een weergave van een lezing die de eerwaarde Kyabje Ling Chogtrül Rinpochee in oktober 2005 in De Duif in Amsterdam heeft gegeven. Tijdens deze lezing heeft hij een beknopt commentaar gegeven op De Drie Hoofdzaken van het Pad, een korte Lamrim-tekst die gecomponeerd is door de grote meester Je Tsongkhapa (1357-1419). Ling Rinpochee is de incarnatie van Kyabje Yongdzin Ling Chogtrül Rinpochee, de senior mentor en één van de belangrijkste leraren van Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama. Ling Rinpochee gaat in dit commentaar in op wat de drie hoofdzaken van het pad naar de verlichting zijn:
  • de drang naar bevrijding;
  • de verlichtingsgeest;
  • de juiste zienswijze van zelfloosheid.
Hij geeft daarbij een heldere uitleg over hoe deze motivaties en inzichten een rol spelen op weg naar de verlichting en hoe wij die in onze eigen geest kunnen ontwikkelen.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies