Karma, Sterven en Wedergeboorte
Karma, Sterven en Wedergeboorte
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in 2008 in Haarlem heeft gegeven met als onderwerp karma, sterven en wedergeboorte.
€ 8,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Eén van de basisprincipes in het boeddhisme is reïncarnatie, dat wil zeggen er wordt uitgegaan van opeenvolgende wedergeboorten. Een ander belangrijk begrip is karma; het principe dat onze activiteiten op een later tijdstip leiden tot bepaalde ervaringen. Er is een belangrijk verband tussen beide principes.

Het boeddhistische uitgangspunt is dat, willen we problemen kunnen oplossen en uiteindelijk stabiel geluk bereiken, het belangrijk is om inzicht te hebben in de werking van karma en reïncarnatie. De eerwaarde Dagpo Rinpochee legt in deze lezing deze begrippen uit.
Hij gaat daarbij uitgebreid in op wie de persoon, het ‘ik’ of het ‘zelf’, is, hoe dit ‘zelf’ activiteiten verricht en hoe het de consequenties van de activiteiten ervaart. Daarnaast maakt hij duidelijk wat er van de persoon tijdens het stervensproces overgaat naar een volgende wedergeboorte.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies