Liefde en gelijkmoedigheid
Liefde en gelijkmoedigheid
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee op donderdagavond 12 juni 2014 in Haarlem heeft gegeven met als onderwerp Liefde en gelijkmoedigheid.
€ 3,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze bijzondere uitgave in de reeks Lesweekenden is een weergave van de lezing die Dagpo Lama Rinpochee in juni 2014 gaf over de basisprincipes van het boeddhisme. Deze principes kunnen direct in de praktijk toegepast kunnen worden.
Rinpochee geeft aan dat door onze geest te trainen in het je verheugen over alle positieve, mooie en prachtige dingen waar we die ook maar zien, we veel positieve verdiensten creëren, de oorzaken voor geluk, en we negatieve emoties zoals jaloezie voorkomen.
In plaats van veel energie te verspillen aan een verleden dat voorbij is, spoort Rinpochee ons aan om vooral onze aandacht te richten op het verbeteren van de kwaliteit van ons toekomstige leven, dat wil zeggen, meer geluk voor onszelf en anderen. Om dat voor elkaar te krijgen, blijken vooral de innerlijke factoren van belang: het trainen van onze eigen geest.
Door met meer wijsheid de dingen te bezien, leren we het onvermijdelijke lijden in het leven beter te accepteren, en meer positieve emoties zoals liefde en compassie in onze geest te ontwikkelen. Dit soort gedachtes zijn directe bronnen van geluk en welzijn.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies