Sterven en Stervensbegeleiding
Sterven en Stervensbegeleiding
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in december 2007 in Haarlem heeft gegeven met als onderwerp sterven en stervensbegeleiding.
€ 9,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In het Tibetaans boeddhisme is veel informatie over het stervensproces en stervensbegeleiding te vinden, afkomstig van de historische Boeddha Shakyamoeni. Sterven is voor ons allemaal onvermijdelijk. Daarom is het verstandig kennis te hebben over het sterven. Hoe verloopt het stervensproces en hoe kunnen we de fases ervan waarnemen en herkennen? Hoe kunnen stervensbegeleiders op een nuttige manier aanwezig zijn en een persoon het beste benaderen en bijstaan? Het doel is de geest positief te richten ten tijde van het sterven: positieve gedachtes in onszelf op te wekken, zoals liefde, compassie, niet gehecht zijn en inzicht in de werkelijke aard van het bestaan.

Eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee heeft hierover helder uitleg gegeven op 1 en 2 december 2007 in Haarlem. Rinpochee refereert in de lezing vooral aan twee soetra’s: de Mahayana Soetra van de Arya Wijsheid ten Tijde van het Sterven en de Soetra die de Elf Gedachten Verklaart. Gebaseerd op deze teksten geeft hij vele adviezen om mensen te helpen in en bij het stervensproces, voor zowel niet-boeddhisten als boeddhisten.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.