Toevlucht nemen tot Boeddha, Dharma en Sangha
Toevlucht nemen tot Boeddha, Dharma en Sangha
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in februari 2012 in Biezenmortel heeft gegeven met als onderwerp toevlucht nemen in Boeddha, Dharma en Sangha.
€ 17,00
€ 12,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Het nemen van toevlucht tot Boeddha, Dharma en Sangha, de spirituele gemeenschap, is het besluit om boeddhist te worden. De oorzaken daarvan liggen in angst hebben voor het lijden, vertrouwen in de Drie Juwelen en mededogen voor alle andere wezens en de wens dat alle wezens het uiteindelijke geluk van het boeddhaschap zullen bereiken.

In de Lamrim-retraite van februari 2012 gaf Dagpo Lama Rinpochee uitgebreid onderricht over dit zo belangrijke onderwerp. Door het nemen van toevlucht brengen wij een veilige richting aan ons leven.

Rinpochee baseert zich in dit boek onder andere op De Uitgebreide Verhandeling over de Stadia van het Pad naar de Verlichting (Tib.: Lamrim Chenmo) van Je Tsongkhapa en De Instructies van de Dierbare Spirituele Meester van Pabongka Rinpochee, twee Lamrim-teksten waarin de verschillende stadia van het pad naar de verlichting beschreven worden.

Dit transcript is een vrijwel letterlijke neerslag van dat onderricht.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies