De weg naar geluk
De weg naar geluk
Dit transcript is een weergave van het onderricht dat Dagpo Lama Rinpochee in juni 2011 in Haarlem heeft gegeven met als onderwerp De weg naar geluk, een illusie of werkelijkheid.
€ 13,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Het streven naar geluk is een belangrijk onderwerp in het boeddhisme. Daarbij wordt steeds onderscheid gemaakt tussen tijdelijk – werelds - geluk en het uiteindelijke geluk van bevrijding en boeddhaschap. In ons doorlopende streven naar geluk, bereiken we helaas echter vaak het tegenovergestelde.

In juni 2011 gaf de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee in Haarlem een tweedaags onderricht met als  titel ‘De weg naar geluk, een illusie of werkelijkheid’. Dit boek is de volledige weergave van dit onderricht. Rinpochee geeft hierin een uitleg over wat volgens het Tibetaans boeddhisme onder geluk wordt verstaan en hoe dit geluk kan worden bereikt. Hij gaat daarbij ook in op de valkuilen die we onderweg daar naartoe kunnen tegenkomen. Hij doet dit op een voor westerlingen zeer toegankelijke wijze.

Rinpochee baseert zich in dit boek op een tekst van Je Tsongkhapa De Drie Hoofdzaken van het Pad naar de Verlichting, een Lamrim-tekst waarin de verschillende stadia van het pad naar de verlichting beschreven worden.

Webwinkel Stichting Kadam Chöling

Zijlweg 286, 2015 CN Haarlem

e-mail: tinekedldb@home.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies